Förbered trädgården inför hösten 🍂🍁🍁🍁

Att förbereda trädgården inför hösten är viktigt för att säkerställa att växterna överlever vintern och för att skapa en bra grund inför nästa säsong. Här är några tips för att börja plantera inför hösten:
 
1. Rensa och rengör trädgården: Ta bort ogräs, döda växter och annat skräp som har samlats i trädgården under sommaren. Detta hjälper till att förebygga sjukdomar och skadedjur.
 
2. Förbered jorden: Gräv upp jorden och blanda i kompost eller växtnäring för att förbättra jordkvaliteten och ge näring till växterna. Detta kommer att hjälpa växterna att övervintra bättre och växa starkare.
 
3. Plantera lökar: Hösten är en bra tidpunkt att plantera lökar som blommor på våren, som tulpaner, påskliljor och krokusar. Gräv ner dem i jorden enligt anvisningar och se fram emot en färgsprakande trädgård nästa vår.
 
4. Välj växter som är lämpliga för hösten: Vissa växter är särskilt anpassade för att trivas under höstens kyligare förhållanden. Plantera växter som blommor och bladgrödor som ger färg och textur till trädgården under hösten.
 
5. Vattna ordentligt: Se till att ge växterna tillräckligt med vatten under hösten. Det kan vara lätt att glömma att vattna när det inte är lika varmt, men växter behöver fortfarande vatten även under denna tid.
 
6. Skydda växter från frost: Inför första frosten bör du skydda dina känsligare växter genom att täcka dem med mjuka tyger eller använda fiberduk. Detta hjälper till att hålla värmen och förhindra att växterna fryser.
 
7. Samla och spara frön: Ta tillvara på frön från dina plantor under hösten för att använda dem nästa säsong. Låt fröna torka ordentligt och förvara dem på ett svalt och torrt ställe tills du är redo att plantera dem.
 
Genom att följa dessa tips kan du förbereda din trädgård för hösten och säkerställa en hälsosam och blomstrande trädgård under nästa säsong.