Höstplantering 🍁đŸŒČ🌳🍁

BÄSTA SKÄLEN ATT PLANTERA PÅ HÖSTEN

Höstplantering det bÀsta latmans knepet. Du slipper passa med vattning lika mycket som vid sommarplantering och nÀr vÄren kommer kan du bara njuta av resultatet.Hösten, med sina svala nÀtter och dagar med fukt i luften, Àr nÀmligen perfekt för plantering.

Etableringen Ă€r sĂ€krare – det vill sĂ€ga dina vĂ€xter rotar sig bĂ€ttre och fĂ„r en bra start i din trĂ€dgĂ„rd.

Tidigare start – sĂ„ snart tjĂ€len gĂ„tt ur jorden börjar dina nya vĂ€xter röra pĂ„ sig vilket gör att de hinner vĂ€xa och blomma mer under sin första sommar.

Du kan planera din höstplantering till lÄngt in pÄ hösten, till oktober, november.

Höstplantering – varför plantera pĂ„ hösten?

MĂ„nga trĂ€d och buskar kan du plantera lĂ„ngt in pĂ„ hösten.Hösten Ă€r den bĂ€sta tiden för att plantera de flesta buskar, trĂ€d och perenner. Detta eftersom marken Ă€r naturligt fuktig och behovet av att vattna mindre. Plantan kan dessutom Ă€gna sin energi Ă„t att etablera sitt rotsystem snarare Ă€n att producera blad, blommor och frukt. Vackra prydnadstrĂ€d Ă€r ett effektivt medel för att skapa en behaglig och trivsam miljö. Med ett vackert blommande trĂ€d kan du fĂ„ vilken trĂ€dgĂ„rd som helst att bli ett riktigt paradis. ÄppeltrĂ€d, prydnadskörsbĂ€r, syren och mĂ„nga fler finns det att vĂ€lja mellan. Speciellt dessa tre Ă€r gamla goda favoriter som finns i mĂ„nga trĂ€dgĂ„rdar runt om i landet. Dessa har underbart vackra blommor som fĂ„r en att hĂ€pna och syrenens blommor doftar som bekant alldeles underbart. Plantera ett ensamt prydnadstrĂ€d pĂ„ din favoritplats i trĂ€dgĂ„rden eller köp samtidigt flera som du kommer att ha stor glĂ€dje av under mĂ„nga Ă„r framöver.

Syren, körsbÀr eller en vacker Prunus Kanzan?

Om du har en större trÀdgÄrd kan du fÄ det riktigt hÀrligt och fint med hjÀlp av nÄgra av de populÀraste prydnadstrÀden. Syrenen Àr kanske den som man oftast brukar se pÄ gÄrdarna och visst Àr den underbart vacker. Syrener finns som vita, rosa eller lila och det finns Àven en sÄ kallad dvÀrgsyren som vÀxer mer som en buske. Denna vÀxt blommar med stora dubbla blommor och sprider en gudomlig doft över hela gÄrden. Ett körsbÀrstrÀd behöver inte alltid ha en trÀdkrona som Àr bred och maffig. Det finns Àven mindre och smalare modeller som lÀmpar sig fint till en mindre trÀdgÄrd. KörsbÀrsblommorna Àr starkt rosa och de blommar redan i maj och brukar ha mÄnga beundrare. Förutom dessa tvÄ finns det en mÀngd otroligt vackra trÀd som gÄr att köpa pÄ nordensgard.se

Gör trĂ€dgĂ„rden vacker med trĂ€d đŸ„°

Genom att köpa prydnadstrÀd pÄ nÀtet kan du enkelt och till ett relativt bra pris fÄ precis en sÄdan oas pÄ din gÄrd som du alltid önskat dig. PÄ Nordensgard.se hittar du ett stort utbud av bÄde de vanligaste men Àven mÄnga lite ovanligare prydnadstrÀd. FrÄga om rÄd om vÀxterna hos vÄras kunniga kundservice och ta reda pÄ vilka trÀd du kan plantera just dÀr du bor.