Gran “Blue Diamond”

Blågranar är mycket populära i modern trädgårdsskötsel. Deras sorter är varierande. Däremot är den blå diamantgranen (Blue Diamond) av särskilt intresse för lantbrukare. Denna fantastiska barrväxt har ett presentabelt utseende och är lättskött.
 
Den populära sorten Blue Diamond föddes upp i plantskolan av holländska uppfödare i början av 90-talet av förra seklet. Efter en kort tid fick Blue Diamond-sorten enorm popularitet och började dyka upp i nästan alla områden av trädgårdsmästare från hela världenSorten är känd för sin utmärkta frostbeständighet. Växten växer bra i regioner med låga temperaturer. Blue Diamond föredrar soliga områden där trädets skönhet avslöjas i full kraft. Växten känner dock också igen delvis skugga, men bristen på solig färg kommer utan tvekan att påverka kronans form och färgen på nålarna. Då kommer trädet att “tappa” sin slankhet och fantastiska skugga.
 
Vad gäller jorden alltså denna sort av blågran föredrar bördig medelhög lerjord… Luft är viktigt för Blue Diamond rotsystem. Det tolererar inte överskott av fukt och hög jorddensitet.
 
På den varma sommaren kommer “Blue Diamond” inte att torka ut, men det rekommenderas fortfarande inte att glömma vattning. Observera att de första 8-10 åren skiljer sig denna sort inte i snabb tillväxt. Därefter ökar dock växtens tillväxthastighet.
 
 
Ett mogen träd når en höjd av 5-7 cm. Blågranens bredd är 2 till 3 meter.
 
För att Blue Diamond-granen ska bli vacker och fluffig måste du följa följande skötselregler.
  • Regelbunden vattning, särskilt på sommaren.
  • Beskärning med början av våren, som en sanitär profylax. Torra och gamla skott måste försiktigt avlägsnas. Kvistar som är frysta i en hård vinter skär bara av topparna.
  • Obligatorisk utfodring och behandling av växten med fungicider.
  • Periodisk uppluckring av jorden. En sådan procedur kommer att hjälpa rotsystemet att ta emot den nödvändiga mängden syre och fukt.
  • Applicera gödningsmedel enligt schemat. På våren är kväveföreningar lämpliga och på den varma sommaren kan fosforföreningar användas. Med höstens närmande är det nödvändigt att byta till organiska gödningsmedel med kalium.
  • Skydda blågran från ogräs. Den kan tas bort manuellt och kan även behandlas med herbicider.
 
Härliga julgranen Diamond Blue hjälper julstämmningen att falla på plats 🌲 Beställ nu och få den levererat innan Jul! >> Blågran ‘Blue Diamond’ 190-210 cm