Barrot Bok och Avenbok

Bok

Boken, även känd som Fagus Sylvatica (på latin), härstammar från södra delarna av Europa och började sprida sig till södra Sverige omkring 2500 före Kristus. Idag växer den vilt i Skåne, Blekinge, södra Halland, södra Småland och delar av mellersta Öland. Boken är en utmärkt växt att använda som häck då det finns efterfrågan på en tät och snabbväxande planta.

Boken klassificeras som en vintergrön växt, men dess löv blir bruna på hösten och sitter kvar tills nya skott kommer på våren. Detta gör att häcken behåller sin funktion som insynsskydd och ljudisolering under vintern.

Stammen på boken växer rak och lodrät från marken till toppen. Vid plantering kräver plantan stöd tills den har rotat sig och blivit stabil. I de flesta fall används en bambupinne för att ge plantan stöd. Bladen på boken är mellangröna med en matt yta. Under tillväxten kan plantan beskäras på sidorna för att bli tätare. Toppknoppen bör inte klippas förrän häcken har nått önskad höjd.

Avenbok

Upplev skönheten och elegansen med vår exklusiva Avenbok! 

Denna majestätiska trädgårdsprydnad är mer än bara en växt – den är en symbol för stil och tidlös charm.

Med sina vackra, blanka blad skapar Avenboken en frodig grönska som förvandlar din trädgård till en fridfull oas. Dess kompakta och upprätta tillväxt gör den perfekt som häck eller som en ståtlig solitär. Avenboken är även känd för sina snabba tillväxtförhållanden och dess förmåga att anpassa sig till olika jordtyper.

Med Avenboken skapar du en sofistikerad atmosfär som kommer att imponera på dina gäster och skapa minnesvärda ögonblick i din trädgård.

Beställ din Avenbok nu och ge din trädgård en touch av tidlös elegans och överdådig stil.