Vintergröna växter ger färg på hösten🍁

Än har träd och buskar bladen i behåll, men så småningom börjar de få höstfärg och falla av. Vill man inte att trädgården ska kännas allt för kal under hösten och vinterhalvåret finns ändå ett stort utbud med vintergröna växter av olika slag!
 
Barrväxter med hårda barr, typ tall och blågranar, klarar uttorkningen bättre på vårvintern  än mjukbarriga växter. Det är alltså extra viktigt att skugga de mjukbarriga sorterna medan marken är frusen och sol och vind ligger på.
 
Rhododendron är ett annat exempel på vintergröna växter. Med sina mörkgröna tjocka blad är de vackra året om, och det blir inte sämre av de fina blommorna på vår/försommar heller. De trivs bäst i skuggiga lägen som inte torkar ut. De kräver lågt pH i jorden, ca 4,5 – 5,2 på pH-skalan, och bör alltså planteras i kalkfri jord.
 
Eftersom rhododendron har ytliga rötter och inte vill torka ut så kan man lätt fixa fuktig jordyta med t.ex barkflis i 50 liters säckar.
 
Vintergröna växter ger trädgården karaktär och ett frodigt utseende samtidigt som det ger lä åt trädgården och övriga växter. Som häck skärmar det av mot vind och insyn hela året. Låga vintergröna växter är fina tillsammans med perenner och andra växter i rabatten.
 
Söker du pris på större mängd växter så ring eller maila oss så ordnar vi med en offert till dig.