Gulnade thujor -vad händer?

Om thuja har blivit gul av naturliga skäll, tas inga speciella åtgärder.

När värmen kommer, kommer växten att vakna och återvända till sig själv till ett attraktivt utseende ,och det kommer att bli hjälpt genom lätt sanitet beskärning och applicering av kvävegödselmedel.

Ibland blir thuja gult inuti. Om du skjuter ihop nålarnas grenar kan du se en sådan gulning. … På våren, när snön smälter, kommer jorden att tina och sapflödet börjar i trädstammen och grenarna, nålarna blir gröna igen.
Många barrträd föredrar att byta färg, det här är en slags skyddande reaktion av träd från vårsolen.

På hösten kan vissa typer av thuja ändra färg på växtkronan till gulgrön och ibland till brungrön. Om din thuja har bytt färg bör du därför inte omedelbart få panik. På våren, när snön smälter, kommer jorden att tina och sapflödet börjar i trädstammen och grenarna, nålarna blir gröna igen. Många barrträd föredrar att byta färg, det här är en slags skyddande reaktion av träd från vårsolen. För nålar kan brännskador på våren vara dödliga.

Svåra frost kan leda till att nålarna gulnar. Om vintern inte är mycket snöig och frosten når 30 grader, bildas sprickor på stammarna, på den här sidan blir nålarna gula. Det är svårt att försäkra sig mot detta. I regioner med hårda vintrar är det bättre att skydda thuja varje år, inte bara det första året.

Andra orsaker till att kronan gulnar

Thuja-nålar kan bli gula av följande skäl:

  • Överskott eller brist på gödselmedel.
  • Solbränna på våren. Young thuja är mycket känslig för solen och väderförändringar.
  • Mycket eller lite fukt i jorden. När ett stor antal fukt blir toppen av thuja gul.
  • Sjukdomar och skadedjur. Gulning kan orsakas av falska sköldskador, liksom Fusarium-sjukdom.